Logo

De staat van verbinding van Els van Keymeulen


"Hoe sterk voel jij je momenteel verbonden op de werkvloer ? Wat zijn de effecten hiervan en wat doe je om connectie te houden ?" Met deze vragen gaan we in gesprek met toffe mensen. Deze keer aan de beurt : Els van Keymeulen, HR-manager van Torfs

Aan het woord : Els van Keymeulen, HR manager Torfs

Hoe is het op dit moment met jouw 'staat van verbinding' ?

"Het is voor mij een continu iets. Mijn werk bij Torfs is een deel van mijn identiteit, waardoor dat gevoel van verbinding er altijd is. Dat hebben werkgevers volgens mij te doen: medewerkers leren zien als een deel van het geheel en ieder op zich is een schakel in het geheel."

Wanneer voelde jij een heel sterke connectie met anderen in de organisatie 

"Gisteren nog toen we voor de tweede keer een online ‘All-Hands Meeting’ hielden. Er waren bijna 400 van de 611 medewerkers aanwezig. En dat op een avond van 20u15 tot 21u30! 

Het is heel boeiend gesprek geworden tussen het management en de medewerkers (telkens rond een bepaald thema of een scope)

Op voorhand krijgt iedereen een aantal vragen mee en enkele mensen worden gevraagd om op basis van die vragen een input te geven. Daarna kan iedereen die wil iets inbrengen of vragen.  

- Waar staan we als Torfs sterk ondanks de crisis?

- Waarin kunnen we jullie ondersteunen om er een Great Place To Work van te maken?

- Wat kunnen jullie zelf doen?

- wat wil je nog vragen

En ik mag opnieuw 37 nieuwe collega’s aanwerven, dat geeft ook een sterke verbinding met de organisatie."

Wanneer voelde je een heel sterke connectie met de organisatie ?

"Zoals ik al zei, voel ik me continu verbonden omdat het werk dat ik doe een heel belangrijke plaats inneemt in mijn leven. En de coronacrisis heeft bij ons voor nog meer verbinding gezorgd. Omdat we nog creatiever en nog meer ‘samen’ moesten denken en doen."

Welke goede praktijk zie je in jouw organisatie, ter vervanging van de vroegere koffiekamer ?

- Het Zomercadeau: onze 8 mensen van het managementteam gaan persoonlijk deze cadeaus afgeven in alle 80 winkels. Omdat het persoonlijke contact tussen de mensen van het management en de medewerkers zo erg nodig en noodzakelijk is. We kiezen er bewust voor om dit niet te doen vanuit de HR-afdeling.

- We hebben altijd graag gefeest bij Torfs en nu hadden we voor de nieuwjaarsreceptie gekozen voor een quiz: ‘Het slimste Torfske ter wereld’ met onze IT-manager als quizmaster. 500 medewerkers namen eraan deel, wat een zeer groot succes was.

- Tijdens de eerste lockdown hebben we digitale ontmoetingscirkels georganiseerd om mensen de kans te geven dingen met elkaar te delen en om hen duidelijk te maken dat we hen niet loslieten. Leidinggevenden zijn daarna geïnformeerd om dit zelf ook te doen met hun medewerkers.

- We hebben programma’s opgezet rond welzijn en verbinding: ‘Starten met meditatie’, verschillende clubs om te delen: boekenclub, wijnclub,…

- Het Fit@Torfs- programma ter bevordering van het fysieke en mentaal welzijn. We organiseren een maandelijkse challenge (fiets, water,…) waar de medewerkers in hun vrije tijd op kunnen intekenen. Torfs zelf zorgt voor de trainer en de accommodatie. Het gaat ook hier over echt partnerschap, vanuit een wederzijdse inspanning. Binnen dit programma werkt Torfs samen met ‘gewoonweg zijn’ om terug met elkaar in contact te komen; buiten, rond het thema 'zelfzorg'. (www.gewoonwegzijn.be)

Welk effect heeft het gevoel van verbonden te zijn voor jou ?

"Deugd, vreugde en dankbaarheid waren van haar gezicht af te lezen, toen ze sprak over alle genomen initiatieven en nog aankomende initiatieven nemen in de toekomst. Ik hoefde de vraag niet te stellen om ze beantwoord te zien 😊."

 

Ook zin om jouw staat van verbinding te delen ? mail ons op info@dekoffiekamer.be 

Op sociale media
Contact
Ondernemingsnummer
BE0635453928