Logo

De staat van verbinding van Laila Yahia


"Hoe sterk voel jij je momenteel verbonden op de werkvloer ? Wat zijn de effecten hiervan en wat doe je om connectie te houden ?" Met deze vragen gaan we in gesprek met toffe mensen. Als eerste aan de beurt : Laïla Yahia, digital coördinator bij BNP Paribas Fortis in Antwerpen. Hoe het met haar 'staat van verbinding' gesteld is lees je hier.

Aan het woord : Laïla Yahia, digital coördinator BNP Paribas Fortis, Antwerpen

Hoe is het op dit moment met jouw 'staat van verbinding' ?

"Beter dan enkele maanden geleden! #gelukkig ... In het begin van "dé Corona" had ik het veel moeilijker, maar ondertussen ben ik het thuiswerken al gewoon en heb ik een aantal gewoontes ingebouwd waardoor het vlotter gaat : sneller eens met een collega bellen, 's middags een halfuurtje wandelen, regelmatig pauzeren, mijn computerscherm opzij zetten in het weekend ...

 

Wanneer voelde jij een heel sterke connectie met anderen in de organisatie 

"Ik ben 1 van de Welzijnsambassadeurs voor onze Regio Antwerpen. Tijdens de maandelijkse virtuele meetings die ik daar heb voel ik me zeer betrokken zowel bij de organisatie als bij mijn collega’s. We staan samen stil bij thema’s zoals voeding, beweging, persoonlijke ontwikkeling,… Onze maandelijkse nieuwsbrief boordevol tips en een besloten Facebook-groep voor collega’s die zich hierin interesseren maakt dat we niet enkel onze job meenemen naar huis (telewerk), maar ook de “koffiekamer”.

Wanneer voelde je een heel sterke connectie met de organisatie ?

"Wanneer ik werk aan projecten die me inspireren, wanneer ik mijn rol als Welzijnsambassadeur kan opnemen, maar ook wanneer ik mails ontvang en initiatieven lees van onze werkgever en collega’s die zich inzetten voor het goede doel."

Waarop zet jij persoonlijk in om verbinding te maken met anderen ?

"Ik streef ernaar om iedereen uit m’n team wekelijks te horen, om wekelijks eens te checken óf het gaat en hóe het gaat. Vorig jaar, na maanden uitstel, hebben we dan toch een Team building georganiseerd: nét op tijd! Iedereen zat thuis aan zijn laptop of iPad, we ontsnapten uit een virtuele escape room en hielpen elkaars raadsels op te lossen. Oké, het is niet hetzelfde als een échte buitenactiviteit met een restaurantbezoekje nadien; maar de hapjes die ik met de Post had laten bezorgen vielen toch in de smaak J"

Welke goede praktijk zie je in jouw organisatie, ter vervanging van de vroegere koffiekamer ?

"We krijgen de ruimte van onze werkgever: ruimte om dingen uit te testen, om een optimale manier van samenwerken te vinden, om onze job goed te kunnen uitoefenen,…"

Welk effect heeft het gevoel van verbonden te zijn voor jou ?

"Verbondenheid geeft vrijheid. Vrijheid om te zijn wie je bent, te doen wat je doet en elkaar daarin te stimuleren. Elkaar aan te vullen en samen te zorgen voor een team dat draait: zowel professioneel als op collegiaal vlak."

 

Ook zin om jouw staat van verbinding te delen ? mail ons op info@dekoffiekamer.be 

Op sociale media
Contact
Ondernemingsnummer
BE0635453928